Cukroalkoholomierz mini 3 skalowy Zobacz większe

Cukroalkoholomierz mini 3 skalowy

NEW000046

New product

Cukroalkoholomierz mini 3 skalowy

Więcej szczegółów

13,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji


CUKROALKOHOLOMIERZ DO ZACIERÓW 3SKALOWY POLECAMY


Wskaźnik stężenia procentowego dedykowany do kontroli fermentacji.Temperatura cechowania 20C. Cukroalkoholomierz posiada dwie skale pomiarowe:

-skala Blg-5-33Blgwg skali Ballinga (procenty wagowe) czyli ile g cukru (sacharozy) znajduje się w 100gROZTWORU.

-skala nastawupokazuje jakie stężenie alkoholu osiągniemy maksymalnie zakładając całkowitą fermentację

-skala po fermentacjipokazuje jakie stężenie alkoholu jest w sfermentowanym zacierze.

IDEALNY I UNIWERSALNY PRZYRZĄD DO KONTROLI DOMOWYCH WYROBÓW. POLECAMY

W celu dokonania pomiaru należy umieścić cukromierz w naczyniu tak, aby nie stykał się ze ściankami i odczytać wskazanie dolnej części menisku cieczy.

Etui (menzurka) wykonane z polipropylenu można również używać do pomiarów. W tym celu należy pozostawić cukroalkoholomierz w etui z zamkniętym dolnym korkiem po czym nalać od góry cieczy do pełna ok. 20ml. Po ustawieniu w pionie tak, aby cukroalkoholomierz nie stykał się za ściankami tulei, należy odczytać stężenie. Po dokonaniu pomiaru etui dokładnie umyć ipozostawićotwarte do wyschnięcia.

Dla zainteresowanych przesyłam plik Excell z kalkulatorem zawartości alkoholu dla wszystkich zacierów i moszczy owocowych uwzględniający poprawki wynikające z obecności soków owocowych.

W zestawie:cukromierz, etui ochronne z dwoma korkami (menzurka pomiarowa)

WYMIARY

Wysokość: 140mm

Średnica: 10,5mm

Wymiary menzurki: długość 155mm, średnica 14mm, pojemność 20ml (z cukromierzem)

21 innych produktów w tej samej kategorii: